به گزارش مشرق، علی رضا بیگلری امشب در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران همواره در روزهای سخت حامی مردم ایران بوده است، اظهار کرد: این مرکز در کنترل و ریشهکنی بیماریهای همهگیر طی یک قرن اخیر همواره همراه مردم ایران و حتی مردم دیگر کشورها بوده است.
بیشتر بخوانید:
اروپایی ها بدون تحریم هم در کنترل کرونا مشکل دارند
تولید روزانه ۲.۵ میلیون ماسک توسط ستاد اجرایی
آمارهای اعلام شده از کرونا صادقانه است
رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه طراحی کیتهای آزمایشگاهی داخلی آغاز کرده و طی چند هفته آینده نمونه ایرانی کیتها ارائه خواهد شد، افزود: علاوه بر فعالیت انستیتو پاستور ۵۶ آزمایشگاه دیگر هم در استانهای زنجان، اصفهان، فارس و زاهدان راهاندازی شده و شبکه فعال شده که توان انجام ۱۰ هزار آزمایش را به صورت روزانه دارند.
وی با تشریح ویژگیهای منحصر به فرد انستیتو پاستور ایران به عنوان دومین انستیتو پاستور باسابقه جهان گفت: هیچ ایرانی نیست که مولکولی از انستیتو پاستور ایران را در بدن خود نداشته باشند.
بیگلری تلاش برای حل مشکلات به روز را از وظایف انستیتو پاستور ایران اعلام و تصریح کرد: ارائه آموزشهای مورد نیاز به دانشجویان در راستای تربیت کارشناسان و دانشمندان از دیگر وظایف این مرکز است.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ تیم آزمایشگاهی وظیفه پاسخگویی به آزمایشهای افراد مشکوک را دارند، ضمن کارشناسان این مرکز به وظایف دیگر از جمله کنترل آزمایشگاههای فعال را هم بر عهده دارند.
وی افزود: با همت کارشناسان انستیتو پاستور ایران در حال حاضر هیچ نمونه آزمایشگاهی پشت نوبتی وجود ندارد.
بیگلری کروناویروس را یکی از ناشناختهترین ویروسهای جهان دانست و تصریح کرد: همه تلاش شبکه درمان، مبارزه با خطرناکترین پاندومی جهان است و هدف اصلی خروج از این وضعیت است.
رئیس انستیتو پاستور ایران به فعالیتهای جهانی برای تولید واکسن و همچنین داروی کووید ۱۹ گفت: هر چند در این مرحله انتظار تاثیرگذاری ۱۰۰ درصدی از این فعالیتها وجود ندارد، ولی چین با توجه به عبور از مرحله فراگیری توان فعالیت گستردهتر در این حوزه را دارد.
وی با تاکید بر قابل قبول بودن زیرساختهای شبکه سلامت در استان زنجان افزود: اما باید متوجه بود با توجه به نوع بیماری و درگیری که برای بدن انسان به وجود میآورد، هیچ شبکه بهداشتی توان پاسخگویی به حجم عظیم بیماران را در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی ندارد.
بیگلری با اشاره به ویژه بودن شرایط کشور به دلیل تحریمهای اعمالی افزود: کشور ما در این شرایط به مقابله با کروناویروس رفته است و آینده شیوع این بیماری تا حد زیادی به رفتار مردم بستگی دارد به این صورت که اگر مردم رعایت نکنند کشور تا اواخر اردیبهشتماه با این بیماری درگیر خواهد بود.
رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر نوع ویروس به لحاظ انسانساز بودن آن گفت: بررسی نوع ویروس، نشان میدهد که این ویروس به لحاظ سرعت انتشار طبیعی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان هم در این نشست خبری با تاکید روند صعودی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ افزود: شیب ابتلا به بیماری در زنجان ملایم فزاینده است و در حال حاضر ۳۵۴ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند.
پرویز قزلباش به ورود و خروج مسافران به استان اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر استان زنجان ۶ هزار و ۳۰۸ مسافر تحت کنترل دارد که بیانگر عدم رعایت بخشی از مردم به توصیههای بهداشتی ارائه شده است.
وی با تاکید بر اینکه بخش عمده پیشگیری از شیوع کروناویروس مربوط به رفتار مردم است، افزود: همکاری بخش زیادی از مردم استان زنجان عالی بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ضدعفونی به شیوه کنونی را نادرست اعلام کرد و گفت: این شیوه آسیب زننده است.
وی با تاکید بر لزوم تبدیل تهدید به فرصت در کنار مقابله با کرونا ویروس گفت: فرآیند کلی این اتفاق خیر خواهد بود و معضلات موجود در ارکان مختلف از جمله شبکه بهداشت و درمان هم احصا و ارتقا خواهد یافت.